Moč besedne zveze POVEJ MI VEČ!

Ko govorimo o odnosu med soljudmi, v zadnjem letu vse pogosteje slišimo besede sočutje, spoštovanje in empatija. Te besede nas opomnijo na človečnost v naših interakcijah. Sočutje, spoštovanje in empatijo pa lahko strnimo tudi v tri preproste besede: »Povej mi več.«

Besede lahko spremenijo vse

Biti slišan in razumljen je pomemben del psihološke varnosti tako v poslovnem, kot tudi v zasebnem življenju. Še posebej je to pomembno sedaj, v času ko se ljudje in organizacije soočajo z izzivi, ki si jih dobro leto nazaj niso mogle niti predstavljati. Ko se na problem ali izziv sočloveka odzovemo z besedami »Povej mi več«, namesto da bi nemudoma pristopili k iskanju in podajanju rešitve, na široko odpremo vrata učenju in povezovanju. Prav slednje pa ima ključen vpliv na učinkovitost komunikacije.

Naj bo sprememba jasna

Poleg psihološke varnosti, ki jo dosežemo z uporabo sočutja, spoštovanja in empatije, vprašanje »Povej mi več« pripomore k razumevanju situacije. Prav to je ob razumevanju tehničnih podrobnosti spremembe ključno, saj vprašanje »Povej mi več« razjasni namen in posebnosti spremembe. Poglejmo primer. Organizacija se osredotoča na vrnitev zaposlenih nazaj na fizično lokacijo organizacije. To zahteva ureditev vrsto tehničnih podrobnosti, kot so zagotovitev varnih delovnih mest in zagotovitev varnih procesov. Na drugi strani pa nam  vprašanja Kaj, kdaj in kako, na katere odgovorijo zaposleni, pomaga razumeti človeško plat spremembe in velikost adaptacije, ki jo bomo pričakovali od njih.

Pomemben element spremembe pa je tudi kdo. »Povej mi več o tem kdo mora spremeniti svoje delovanje, da bo sprememba uspešna?«. Bodo nekatere ciljne skupine spremembo doživele drugače? Lahko ljudi iz ciljnih skupin neposredno vključimo v spremembo, da nam jo pomagajo definirati in vplivati na njen lažji potek? S spraševanjem pravih vprašanj je naša komunikacija učinkovitejša in hkrati bolj odzivna na potrebe skupin na katere sprememba vpliva. Ponovno govorimo o uporabi sočutja, spoštovanja in empatije.

Ustvarimo nove načine delovanja

Danes se nam ponuja edinstvena priložnosti. Zaobjamemo lahko znanje in vpoglede zaposlenih, strank in kolegov in tako hitreje napredujemo. Produkte in storitve, ki jih ponujamo lahko redefiniramo in se tako še bolj približamo potrebam strank. Lahko se ponovno povežemo s svojimi in organizacijskimi vrednotami, vizijo in poslanstvom. Lahko ustvarimo nove navade poslušanja, učenja in povezovanja slišanega v poglobljen vpogled. In to vse lahko dosežemo z enostavnim vprašanjem »Povej mi več.«

Pozivamo: “Povejte nam več! “

In the PDiViziji in pri Change2Value verjamemo, da je le dvosmerna komunikacija tista, ki zagotavlja uspešne transformacije, projekte in spremembe. Zato se ob kontaktih z novimi partnerji in strankami prioritetno posvečamo njihovim potrebam in željam. Naš cilj je graditi notranje kompetence podjetij z namenom uspešnega in agilnega delovanja v sodobnem svetu. Kljub temu, da se trudimo posredovati ogromno znanja in uporabnih nasvetov preko naših digitalnih kanalov, smo vedno najbolj veseli povratnih informacij, vaših vprašanj in pobud. Zato vas pozivamo: »Povejte nam več!« O čem se želite pogovarjati, kakšne nasvete potrebujete, kakšne težave vas pestijo. Stopite v kontakt z nami in z veseljem vam bomo pomagali.

Vir: https://blog.prosci.com/the-power-of-3-words-tell-me-more