Dodajamo vrednost

Podjetje PDiVizija d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2014. Izkušena ekipa, ki se je kalila na vodstvenih in operativnih delovnih mestih različnih industrij, je spoznala, da vse preveč podjetij v ospredje postavlja tehnološke zmogljivosti in operativne sposobnosti, ki niso direktno povezane s ključno komponento vsakega podjetja – lastno dodano vrednostjo.

Kot ključno zmogljivost podjetja vidimo njegovo sposobnost, da prepozna in izvede potrebne spremembe, ki jih narekuje spreminjajoče se poslovno okolje, nove tehnologije in spremenjeni poslovni modeli.

Tako se je leta 2019 rodila blagovna znamka Change2Value pod katero združujemo aktivnosti in znanja na področju upravljanja sprememb, upravljanja inovacij in vodenja.

Ponašamo se kot generalni Prosci partner za regijo Balkana, ki nudi javne programe za pridobitev svetovno priznanih certifikatov upravljanja sprememb ter izobraževanja in svetovanje po naročilu podjetij.

Kot edini v regiji se ponašamo z dvema najvišjima stopnjama certificiranja na področju upravljanja inovacij po danski metodologiji Innovation 360.

In kot generalni partner za regijo Balkana zagotavljamo intenzivne treninge in storitve za uspešno tranzicijo zaposlenih v vodje in vodij v managerje po švedski metodologiji Leadership Pipeline.

PDiVizija je ustanovni član združenja evropskih Prosci partnerjev CCB.networka. Člani aktivno sodelujemo in skupno izvajamo storitve za mednarodna podjetja, ki poslujejo na evropskem kontinentu. V okviru združenja sooblikujemo skupnost managerjev sprememb kjer se lahko vsi certificirani managerji sprememb povezujejo, pridobivajo nova znanja, delijo izkušnje in ostajajo v stiku z novostmi.

Člani ekipe

Peter Dolenc

Lastnik in direktor podjetja, certificiran Prosci inštruktor, svetovalec upravljanja sprememb in aktivator sprememb

Peter Dolenc ima več kot 15 let izkušenj z izvajanjem projektov, uvajanjem novih produktov, konceptov in rešitev ter vodenjem in razvojem timov. Uspešno je vodil transformacijo v več slovenskih podjetjih, kjer je kot glavno kompetenco vedno uveljavljal zmožnost podjetij za sprejemanje, uvedbo in izvajanje sprememb. V mednarodnih korporacijah Microsoft in Oracle je bil zadolžen za uvajanje novih konceptov na lokalnem nivoju in njihovi uveljavitvi na slovenskem trgu. Specializiran je za projektno vodenje tako po klasičnih kot tudi agilnih metodah projektnega vodenja, ki jih uspešno nadgrajuje z metodologijo upravljanja sprememb Prosci in modelom za osebno spremembo ADKAR. S svojim podjetjem PDiVizija d.o.o. in blagovno znamko Change2Value, je ekskluzivni partner podjetja Prosci®, vodilne svetovne metodologije upravljanja sprememb za regijo Balkana.

Igor Pirnat

COO, Leadership Pipeline coach in fasilitator, promotor in praktik upravljanja sprememb

Igor Pirnat, ekonomist po izobrazbi, je pridobil magisterij iz poslovodenja in organizacije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. V svoji karieri, trajajoči več kot 28 let, je vodil tako manjše kot večje poslovne ekipe ter pridobival znanja in kompetence v komunikaciji, organizaciji dela, delegiranju, motivaciji in nagrajevanju. Poleg tega je opravil tečaj NLP Praktik in NLP Mojster praktik ter postal LPI Facilitator in pridobil Prosci certifikat Change Management praktika. Igor poudarja, da se vodenja ne moreš naučiti le iz knjig in tečajev, ampak je potrebna tudi stalna samorefleksija ter sprejemanje povratnih informacij okolja. Nenehno izboljševanje vodstvenih kompetenc zahteva prakso in odprtost za učenje iz praktičnih izkušenj.

Želimo, da vsako podjetje prepozna svojo vrednost in se začne zavedati, kako pomembno je upravljanje sprememb in kaj vse z dobrim uvajanjem sprememb organizacija pridobi.

Prilagojene rešitve za vaše potrebe

Dodajamo vrednost s povezovanjem poslovne vizije vašega podjetja s poslovnimi zmogljivostmi vaše organizacije.

Vsakemu želimo ponuditi najboljšo možno izkušnjo, zato vam pripravimo načrt, ki bo pisan na kožo posebaj za vas.

Kot podlago znanja upravljanja sprememb uporabljamo svetovno vodilno metodologijo Prosci, ki temelji na več kot 20 let raziskav in se vsaki 2 leti posodablja. Prosci metodologija je dodobra preizkušena v praksi po celem svetu.

Celovitost naše ponudbe zadotavljajo storitve poslovnih analiz, izobraževanja, izgradnja notranjih kompetenc in svetovanja podjetjem na področju upravljanja sprememb.