logo desktop
Menu Close
Menu Close

Dodajamo vrednosti

Dodajamo vrednosti

Change2Value dodaja vrednost s povezovanjem poslovne vizije vašega podjetja s poslovnimi zmogljivostmi vaše organizacije. V središče smo postavili zmogljivost podjetja za prilagajanje poslovnemu okolju in povezovanju obstoječih resursov z novimi poslovnimi pristopi ter tehnologijami.

Kot ključno zmogljivost podjetja vidimo njegovo sposobnost, da prepozna in izvede potrebne spremembe, ki jih narekujejo spreminjajoče se poslovno okolje, nove tehnologije in spremenjeni poslovni modeli.

Smo edini strokovnjak za upravljanje sprememb na slovenskem trgu in trgu bivše Jugoslavije, ki pri svojem delu združuje vodilno metodologijo upravljanja sprememb Prosci in dolgoletne izkušnje iz različnih področij delovanja posameznikov v ekipi.

Group 9160
Group 8984 (1)

Člani ekipe

portreti (13 of 18) 1

Tjaša Tomšič

Direktorica operative, certificirana Prosci managerka sprememb in svetovalka upravljanja sprememb

Je izkušena vodja projektov, projektne pisarne in strateških projektov. Poleg bogatih izkušenj iz projektnega vodenja, je njeno področje dela tudi uvajanje sprememb v podjetja. Njene izkušnje segajo v področja IT, retaila, kadrovskih projektov, idea management, logistike, nastanitev, gostinstva, wellnessa in drugam. Na svoji poslovni poti je sodelovala z različnimi podjetiji, tako z malimi kot tudi mednarodnimi korporacijami. Njeni projekti so v podjetjih pomenili korenite spremembe v procesih, kulturi in delovanju. Kot direktorica operative podjetja PDiVizija d.o.o. z blagovno znamko Change2Value, s svojim znanjem pomaga podjetnikom, vodjem, vodjem projektov in podjetjem pri projektnem vodenju upravljanju sprememb.

Peter Dolenc

Lastnik in direktor podjetja, certificiran Prosci inštruktor, svetovalec upravljanja sprememb in aktivator sprememb

Peter Dolenc ima več kot 15 let izkušenj z izvajanjem projektov, uvajanjem novih produktov, konceptov in rešitev ter vodenjem in razvojem timov. Uspešno je vodil transformacijo v več slovenskih podjetjih, kjer je kot glavno kompetenco vedno uveljavljal zmožnost podjetij za sprejemanje, uvedbo in izvajanje sprememb. V mednarodnih korporacijah Microsoft in Oracle je bil zadolžen za uvajanje novih konceptov na lokalnem nivoju in njihovi uveljavitvi na slovenskem trgu. Specializiran je za projektno vodenje tako po klasičnih kot tudi agilnih metodah projektnega vodenja, ki jih uspešno nadgrajuje z metodologijo upravljanja sprememb Prosci in modelom za osebno spremembo ADKAR. S svojim podjetjem PDiVizija d.o.o. in blagovno znamko Change2Value, je ekskluzivni partner podjetja Prosci®, vodilne svetovne metodologije upravljanja sprememb za regijo Balkana.

portreti (15 of 18) 1
Group 8944 (4)

Želimo, da vsako podjetje prepozna svojo vrednost in se začne zavedati, kako pomembno je upravljanje sprememb in kaj vse z dobrim uvajanjem sprememb organizacija pridobi.

Dodajamo vrednost s povezovanjem poslovne vizije vašega podjetja s poslovnimi zmogljivostmi vaše organizacije.

Vsakemu želimo ponuditi najboljšo možno izkušnjo, zato vam pripravimo načrt, ki bo pisan na kožo posebaj za vas.

Kot podlago znanja upravljanja sprememb uporabljamo svetovno vodilno metodologijo Prosci, ki temelji na več kot 20 let raziskav in se vsaki 2 leti posodablja. Prosci metodologija je dodobra preizkušena v praksi po celem svetu.

Celovitost naše ponudbe zadotavljajo storitve poslovnih analiz, izobraževanja, izgradnja notranjih kompetenc in svetovanja podjetjem na področju upravljanja sprememb.